2013. november 21., csütörtök

Jótékonysági élelmiszergyűjtés a soproni Tescoban a Rotaract Club Sopron által


A hétvégén, szombaton (11. 16.) reggel 8-tól este 8-ig tartósélelmiszer-gyűjtést tartott a soproni Tescoban a soproni gyermekotthonok és rászoruló családok javára a Rotaract Club Sopron.
A gyűjtésen rekord mennyiségű élelmiszer jött össze. Ez kb. 300 000 Ft-os összértéket jelent. Pl: lisztből közel 300 kg jött össze, de nagyon sok kristálycukrot (200 kg), olajat (84 liter) és tésztát (154 csomag) kapott a klub. Emellett még édességeket és konzerveket ajánlottak fel főként a vásárlók.
A középiskolásoknak kötelező közösségi szolgálat keretében a Fáy Szakközépiskola néhány (9 fő)  9. osztályos tanulója, továbbá a Hallo Sopron fotósa, Lobenwein Marcell is közösen gyűjtötte az élelmiszer felajánlásokat.

Ez volt az első állomása a klub "Nagy Karácsonyi Projektünk" című projektjének.

A nagy projekt második részeként 30-40 rászoruló családhoz fognak fenyőfát is eljuttatni, melyeket felajánlásból kaptak. Ezekért 4 hét múlva mennek Zala megyébe.

A projekt harmadik része, hogy "cipősdoboz-akciót" is szerveznek mellé.

A negyedik rész, hogy a középiskolásokkal - szintén a közösségi szolgálat keretében - díszeket készítenek az előbb említett fákhoz.

Így később a fák feldíszítve, ajándékkal és élelmiszerrel kerülnek a családokhoz illetve a gyermekotthonokba Karácsonykor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.